Blog pagina; Hoe Verwerk Ik Mijn Scheiding

Blog; Ook mannen hebben emoties na hun scheiding;

Mannen en emoties! Het cliché dat mannen hun emoties niet laten zien en alleen maar ‘oppotters’ zijn is al lang passé.

Er is tegenwoordig veel aandacht voor de manier waarop mannen met emoties omgaan. Ongetwijfeld zijn er mannen die hun gevoelens voor zich houden omdat ze geleerd hebben ‘een man mag niet huilen,’ maar als je de media mag geloven is de tijd nog nooit zo goed geweest voor een man om zijn emoties te uiten, om af en toe eens lekker te janken.

Na een scheiding doorleven de mannen ook een rouwproces en missen ze hun kinderen. Mannen gaan het zelfde emotionele traject door als vrouwen. Alleen de man-vrouw beleving kan anders zijn. De emoties zijn echter eender en de fases van herstel (opkrabbelen en doorgaan) gaan in dezelfde volgorde als die van vrouwen. (Hierover meer in een volgend Blog.)

Uit een onderzoek van twee jaar waarin 2100 vaders geïnterviewd werden over hun privé - en  beroepssituatie na hun scheiding, blijkt het cliché van de emotionele, onafhankelijke man bevestigd te worden.

Wat nog wel eens het geval kan zijn, is dat mannen minder gauw hulp vragen. Vooral juist pas wanneer ze vastgelopen zijn! Dit zou een aandachtspuntje kunnen zijn waarbij voor de heren zeker nog veel winst te behalen valt!

PS

Mocht je naar aanleiding van mijn BLOG je verhaal kwijt willen of contact willen opnemen, kun je me altijd een email sturen.

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.