Blog pagina; Hoe Verwerk Ik Mijn Scheiding

Blog; enkele 'scheiding weetjes'...

Enkele ‘scheiding weetjes’...

-17 maanden en 26 dagen, zo lang doet de gemiddelde gescheiden man of vrouw er over om het pijnlijke proces van de scheiding te verwerken, gerekend vanaf het moment dat de scheiding  definitief is. 43 procent is opgelucht als de scheiding er eindelijk door is, 31 procent vindt het een droevig moment. Dat blijkt uit een enquête onder 4.000 gescheiden mannen en vrouw.

-Een eerste afspraakje is er na 15 maand en 26 dagen. Twee op de drie wil het opnieuw  proberen, de anderen wijzen een vaste relatie resoluut af.

-Potentiële dates worden het liefst ontmoet via vrienden of gemeenschappelijke kennissen, op de tweede plaats gevolgd door datingsites.

-Uit onderzoek blijkt dat een scheiding een zware impact heeft op de fysieke gezondheid, en dat een huwelijk ( relatie) gemiddeld na 11 jaar op de klippen loopt.

-De belangrijkste reden voor scheidingen bij dertigers, ver boven ontrouw, blijkt dat koppels het gevoel hadden dat ze uit elkaar gegroeid waren. Een tweede reden die ze aangeven, is het feit dat ze ‘niet meer bij elkaar passen’.

-Het aantal scheidingen bij vijftigplussers is de afgelopen 20 jaar verdubbeld. Op je vijftigste of zestigste ben je niet langer oud en is het best nog wel de moeite om een nieuwe start te maken.

-Het is duidelijk dat een scheiding moeilijk is voor iedereen en dat het heel wat tijd kost om dat te verwerken. Iedereen is anders, en sommigen zullen het sneller verwerken dan anderen.