Blog pagina; Hoe Verwerk Ik Mijn Scheiding

Blog; Nog een paar 'scheiding weetjes'

 

Blog; Nog een paar ‘scheiding weetjes’

In mijn laatste BLOG ging het over ; ‘enkele scheiding weetjes’. Natuurlijk kan niet alles in statistieken ‘gevangen’ worden, maar weet je dat in de Filippijnen een scheiding illegaal is?

 Dat 80 % van alle echtscheidingen uitgaat van de vrouw en dat de gemiddelde leeftijd bij scheiding voor vrouwen bij de 42  ligt en voor mannen bij de 45. Meer dan 75v % van de mensen die trouwen met een partner uit een affaire uiteindelijk zal scheiden.

In Nederland trouwen er gemiddeld 200 stellen per dag! ( 72.000 per jaar). Mannen zijn gemiddeld 37 en vrouwen 33 jaar als ze in het huwelijk stappen.

Je zou wellicht verwachten dat mensen er goed over nadenken voordat ze trouwen, maar het geval is dat ook in ons land ongeveer 400 huwlijken na minder dan 1 jaar alweer ontbonden worden middels een scheiding.

Om het toch een beetje vrolijk te houden, is het belangrijk om nog even te benadrukken dat het in de meeste huwlijken wel goed gaat. Een extreem voorbeeld is het huwelijk van Daniel Frederik Bakeman en Susan Brewer. Zij hebben het record van het langste huwelijk ooit op hun naam: dit duurde maar liefst 91 jaar en 12 dagen. Toen ze trouwden in 1774 was hij 19 en zij 14.