Blog pagina; Hoe Verwerk Ik Mijn Scheiding

BLOG - is je scheiding al lang verleden tijd?

 

Is je scheiding al lang verleden tijd? Kan het zijn dat je weer een nieuwe liefde hebt of kan het zijn dat je een nieuwe relatie niet aandurft, daar de littekens van je scheiding nog vers zijn?

Kan het zijn dat je huidige relatie te lijden heeft van je scheiding, daar deze je eigenlijk nog in de weg zit? Kan het zelfs zo zijn dat je nieuwe relatie na je scheiding niet zo lang stand heeft gehouden?

Deze zaken komen helaas vaak voor. Hoewel er natuurlijk genoeg mensen zijn die geen hinder meer ondervinden van hun scheiding, die mogelijk hun scheiding al verwerken tijdens het scheidingsproces of die na een tijdje wel hun geluk vinden in een nieuwe relatie met een nieuwe liefde .

Ik denk dat veel zaken die ik mijn vorige posts genoemd heb, debet zijn aan dat je je scheiding na een aantal jaren tijd nog niet hebt verwerkt. Deze kunnen onder anderen zijn:

- Heb je je emoties toegelaten en verwerkt  na je scheiding, of ben je hier in blijven hangen of heb je ze diep weg gestopt?

-Voel je je misschien nog steeds slachtoffer en vind je dat het gewoon oneerlijk is?

- Je kan in je hoofd al lang afstand hebben genomen van je ex-partner, maar er voor je gevoel niet uitkomen. Onderschat niet de impact van een ‘energetische’ band die je in je jaren van samen zijn, hebt opgebouwd. Deze kan je danig in de weg blijven zitten.

-Misschien is het goed om eerst eens wat tijd en afstand te nemen en een tijdje alleen te zijn om op adem te komen na je scheiding - om zo alles op een rijtje te zetten, vooral  wat je emoties en gevoelens betreft.

 Hoe je het wendt  of keert, in veel gevallen is het niet verkeerd om professionele hulp te zoeken. Soms red je het gewoon niet alleen. Ik ben blij dat ik al heel wat mensen heb mogen helpen, met het gevoelsmatig en emotioneel weer op de ‘rails’ te zetten, inclusief mijzelf.