Blog pagina; Hoe Verwerk Ik Mijn Scheiding

Blog; Hoe nu verder na je scheiding met je emoties

Emoties kunnen je na je scheiding danig in de weg zitten, toch is er één emotie waar ik heel erg blij mee was. De emotie van euforie en opluchting. Ook al was ik diep ongelukkig en had ik geen cent te makken, hebben de gevoelens van opluchting, euforie en gesprekken met vrienden me het eerste half jaar  er door gesleept en me in staat gesteld een nieuwe basis te creëren.

Een wetenschappelijk onderzoek van enkele jaren terug onder leiding van prof. dr. ir. Iteke Weeda (gezinssociologe en Buitengewoon Hoogleraar Vrouwenemancipatievraagstukken) geeft aan dat het gevoel van opluchting  bij meer dan 64 % van de vrouwen en iets minder bij mannen vlak na hun scheiding aanwezig is. Maar wat ook aangegeven wordt, is de positieve impact en noodzaak van het ‘kunnen praten over je gevoelens en ‘sores’’. Waarom?

-Je voelt je minder eenzaam

-Begrip van een ander voelt heel erg prettig

-Het versterkt de sociale band

-Zelfbevestiging, je voelt je minder onzeker

Mijn Clienten kunnen dit zeker bevestigen, evenals de noodzaak van het onderkennen van andere emoties zoals; verdriet, jalousie, frustraties en onvermogen. Ze mogen er zijn zeker, maar ze moeten je niet in de weg zitten. Vanuit de nieuwe basis die ik (na een half jaar) had gecreëerd, heb ik  onderstaande stappen genomen om mijn scheiding te verwerken.

- mijn emoties durven te benoemen en neutraliseren

- mijn ex-partner uit mijn systeem halen

- uitvinden wat ik nog wel en wat niet meer wilde

- leren prioriteiten stellen en een doel in mijn leven zoeken

- Als afleiding een businessplan uitgewerkt om een eigen dienst/bedrijf op te starten.

 Ik ben nu twee jaar verder, voel me gelukkiger dan ooit en ben met mijn eigen bedrijf al een flink eind op weg.

PS

Mocht je willen reageren op mijn blog, mag je me altijd een email sturen. Ook vind ik het interessant om te weten hoe jij je scheiding hebt verwerkt.

Nog meer over emoties in mijn volgende BLOG